Skip to content

Luați orice, numai nu temperatura

scris de Alex Bohariuc, publicat în data de în categoria Uncategorized

Am fost până la Kauflandul de vizavi să iau câte ceva. Cu masca pe față pășesc spre intrarea la care era mare zarvă.

O doamnă se certa cu un biet paznic urlând că o marchează cu 666. Foarte vocală, cu încă vreo 2 bătrâni pe lângă ea, toți 3 fără mască îi explicau paznicului cum stă treaba cu oculta mondială și cum suntem spălați pe creier și că amărâtul ăla de termometru o să ne distrugă.

10 minute mai târziu, la ieșire îmi dau seama că se alăturase și poliția distracției, dar tot gura doamnei se auzea: îi explica polițistului că nu are voie să poarte armă, conform convenției 4 de la Geneva. Care spune altceva, dar nu mai contează, ea știa.

Sincer să fiu în ultimul timp nu am mai dat atât de multă atenție aberațiilor – de la 5G la Bill Gates care vrea să ne prăjească creierele și alte conspirații care au luat amploare în timpul pandemiei, pentru că aparent lumea are mai mult timp liber. Pur și simplu mi-am dat seama că irosesc prea multă energie.

Însă mi se face efectiv milă de oamenii ăștia. Apoi am un conflict interior când îmi dau seama că mi-e milă de niște oameni care îi tratează pe ceilalți cu ură. Pur și simplu cu ură.

Și mi-e milă de ei pentru că sunt victimele unei propagande care are rolul de a destabiliza societatea, de a ne diviza. Mai multe detalii la Lucian Mîndruță aici.

Și aici:

Până la urmă, ce e de făcut? Eu încerc de fiecare dată când văd că am cu cine să stau de vorbă să explic, pe înțelesul interlocutorului ce se întâmplă, de ce și cum funcționează treaba asta. Uneori însă nici eu nu am răbdare și efectiv ignor.

Photo by Anton on Unsplash

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments